Apeldoornse talenten en Broederliefde op één podium

dani

Op vrijdag 9 september was het zover: de Kick-Off voor de Apeldoornse jongeren van Serious Request 2017 op het Caterplein! Naar aanleiding van de editie van Jong Apeldoorn in het kader van de Kick-Off heeft de organisatie (gemeente Apeldoorn, Gigant en de horeca-vereniging) gehoor gegeven aan de wens van de jongeren: programmeer Broederliefde en geef Apeldoorns talent de kans om zich te laten zien! Beide zijn gelukt: het was een groot succes!  

Kick-Off Serious Request én Trente Trois

Ondanks de weersvoorspellingen (er werd maar liefst 33 millimeter regen voorspeld) weerhield dit de Apeldoornse jeugd er niet van om massaal naar het Caterplein te komen. Ruim 1000 jongeren trotseerden de stromende regen om er een groot feest van te maken. Alle hits van de populaire groep Broederliefde kwamen voorbij en werden uit volle borst meegezongen. Vervolgens was het de tijd voor het rap-collectief uit Apeldoorn: ‘Trente Trois’. Het collectief bestaat uit de rappers Dani, Bahadir & ICKKY. Dani: “Het optreden bij Broederliefde is het eerste optreden dat we echt met zijn drieën hebben gedaan. Als individuele rappers hebben we al op vele podia gestaan, maar in deze formatie hebben wij tijdens de Kick-Off ons eigen startschot gegeven. Super tof om te zien dat het publiek, ondanks dat Broederliefde was geweest, bleef staan. De ‘33 gang signs’ werden ook vaak meegedaan. Echt super tof om te zien. Ik hoop dat we op een goede manier hebben bijgedragen aan de Kick-Off.”

Ickky
ICKKY (Foto credits: Imre Stuifmeel)

Excellentie op het podium

Nadat Trente Trois het podium verliet was het tijd voor een andere Apeldoornse rapgroep: Excellentie. Robert van Andel (producer & rapper van de groep): “Ikzelf geniet altijd van een optreden, er is altijd wel een bepaalde chemie onderling en met het publiek. Plezier is een belangrijk element en dat stralen we denk ik ook uit. Een gevoel dat blijft hangen is dat dit naar meer smaakt maar ook dat er meer te halen valt uit een dergelijk evenement. Niet alles verliep soepel. Hopelijk kunnen we hiervan leren zodat we in de toekomst er nog meer uit kunnen halen.”

GRAS

Dat Apeldoorn beschikt over voldoende talent is wel gebleken. Dit lijkt dan ook een mooie voorbode voor het nieuwe talentontwikkelingsplatform GRAS. Dit platform biedt lokaal jong talent de kans zich te ontwikkelen en in de kijker te spelen. GRAS zet zich in voor muzikale talenten uit Apeldoorn en ondersteunt hen bij de professionalisering van hun act. Dit wordt gedaan door middel van een wedstrijd, een masterclass en een-op-een begeleidingstraject. De focus bij GRAS ligt op de ontwikkeling en begeleiding van muzikale acts. Lijkt het jou leuk om hieraan mee te doen of ken jij iemand voor wie dit wellicht interessant is? Aanmelden kan via https://www.gras-talenten.nl/aanmelden/

Cultuureditie Jong Apeldoorn

Op woensdag 20 september staat de nieuwe editie van Jong Apeldoorn gepland. Deze editie staat in het teken van cultuur in Apeldoorn. We zijn benieuwd naar wat jongeren vinden van het culturele aanbod in Apeldoorn. Dus bezoek je wel eens een concert in Apeldoorn? Bekijk je tentoonstellingen in CODA of ga je dansen bij Deciliters? Of: maak je juist helemaal geen gebruik van het culturele aanbod in Apeldoorn? En waarom niet? Wat mis je? Kom 20 september (om 19:00 uur) naar CODA en deel je mening met ons.

Cultuur-Apeldoorn

Jong Apeldoorn TV

Marlies heeft weer een leuke reportage van de avond gemaakt en vroeg de jongeren uit Apeldoorn wat zij er van vonden. Check de beelden hier:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *