CDA

Sport, onderwijs en banen voor jongeren

Politiek klinkt voor de meeste jongeren misschien als iets afstandelijks of abstracts. Dat is de gemeentepolitiek volgens het CDA Apeldoorn echter juist niet. De politiek in Apeldoorn gaat heel concreet bijvoorbeeld over hoeveel subsidie jouw sportclub krijgt. Maar ook over hoe we jongeren die tussen wal en schip zijn geraakt kunnen helpen en weer op de goede weg helpen. Allemaal dingen die direct invloed hebben op jouw leven of leefomgeving. Jouw stem en betrokkenheid kan daarom niet verloren gaan.

Het CDA Apeldoorn gaat zich de komende vier jaar hard maken voor:

  • Voor iedereen minimaal een startkwalificatie MBO-niveau 2. Dit verhoogt de kans op een baan en een goede toekomst.
  • Verdere groei van de werkgelegenheid in Apeldoorn naar 100.000+ banen. Hierbij speelt Apeldoorn als stagestad een belangrijke rol. Stages zijn namelijk de beste opstap naar echt werk.
  • Culturele en sportvoorzieningen brengen mensen bij elkaar, geven een goed gevoel en dragen bij aan de ontwikkeling van mensen. Daarom zijn laagdrempelige voorzieningen enorm belangrijk. Het CDA Apeldoorn wil zoeken naar een combinatie tussen sport, cultuur, onderwijs en duurzaamheid. Een concrete ambitie is dat het CDA Apeldoorn alle kinderen onder de 12 jaar gratis wil laten sporten.

Stem 21 maart dichtbij. Dichtbij jongeren, verenigingen en jouw school: CDA Apeldoorn, Elbert Mulder, nr. 9.

Meer informatie over CDA Apeldoorn? Bekijk dan de website! 

Kandidaten CDA Apeldoorn