stemwijzer-apeldoorn

Weet jij al op welke politiek partij je 21 maart gaat stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Twijfel je nog? Of lijkt het je handig om aan de hand van verschillende stellingen je keuze te kunnen bepalen? Dan is het wellicht handig om de Stemwijzer in te vullen. Sinds afgelopen woensdag (14 februari) staat deze namelijk online!

Volgens ProDemos is de StemWijzer op maat gemaakt met de belangrijkste verkiezingsthema’s van Apeldoorn, en bevat maximaal dertig stellingen. Ze zijn te beantwoorden met ’eens’, ’oneens’ of ’geen van beide’. Vervolgens wordt er op basis van je antwoorden een score berekend zodat duidelijk wordt welke partij het beste bij jou past.

StemWijzer is in Nederland gebruikt voor alle soorten verkiezingen. Het is een van de meest gebruikte internetapplicaties in verkiezingstijd. Bij de parlementsverkiezingen van 2012 werd deze stemhulp door ruim 4 miljoen geraadpleegd.

Naast de StemWijzer worden er nog diverse andere online hulpmiddelen ingezet om je tot de beste partijkeuze te laten komen voor 21 maart. Ben jij benieuwd wat de lokale partijen voor jongeren van plan zijn in Apeldoorn? Bekijk dat dan op deze pagina