Op 21 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. We mogen dus weer stemmen om te bepalen wie de komende vier jaar de belangrijke beslissingen in Apeldoorn gaat nemen. Nu denk je misschien: ik bemoei me niet met politiek, dus waarom zou ik? Nou: politiek bemoeit zich wel met jou! Dus vul je ook je stempas in op 21 maart? Komende periode zal Jong Apeldoorn je een beetje helpen de juiste keuze te maken en je op de hoogte te brengen van alle ins & outs in de lokale politiek. #055kiest, jij ook?

Maak kennis met de lokale partijen

Komende periode laten we je kennismaken  met de verschillende partijen, vertellen we hoe de lokale politiek werkt en waarom het belangrijk is om te gaan stemmen. Ben je hier benieuwd naar? Volg dan de Facebookpagina van Jong Apeldoorn! Op de website van Jong Apeldoorn vind je straks tevens de bulletpoints van de verkiezingsprogramma’s voor jongeren.

KeuzeStress

Daarnaast organiseert Jong Apeldoorn op zaterdag 10 maart in samenwerking met Gigant een debat voor jongeren onder de titel ‘KeuzeStress’. Alle partijen hebben inmiddels aangegeven mee te doen aan dit debat. Tijdens dit debat worden verschillende onderwerpen besproken die van belang zijn voor de toekomst van Apeldoorn. Deze avond is vrij toegankelijk en vindt plaats in de theaterzaal van Gigant. Na afloop is er ook een gezellige borrel in het cafe waar de discussies ongetwijfeld worden voortgezet.

Wil jij dus goed geïnformeerd naar de stembus? Ben jij benieuwd welke gezichten er achter welke standpunten zitten en wil jij (eventueel) in discussie gaan met de lokale partijen? Kom dan op 10 maart naar ‘KeuzeStress’!