,

Heel Jong Apeldoorn naar de stembus

keuzestress

Jong Apeldoorn is een platform voor alle jongeren uit Apeldoorn die willen meedenken en -praten over de toekomst van de stad. Ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen spelen jongeren een belangrijke rol. Iedereen van 18 jaar en ouder mag immers stemmen. Echter, voor veel jongeren is (gemeente)politiek een ver-van-hun-bed-show. Daar brengt Jong Apeldoorn verandering in! Het doel? Heel Jong Apeldoorn naar de stembus op 21 maart.

Ins en outs over de lokale politiek

Op de website van Jong Apeldoorn vind je alle informatie die je als jongere in Apeldoorn over de gemeenteraadsverkiezingen moet weten. Waarom zou je gaan stemmen? Op wie kan je dan stemmen? Waar staan de lokaleze politieke partijen voor? Welke punten in hun programma zijn van belang voor de Apeldoornse jeugd? En wat voor invloed kan je als jongere uitoefenen in de (lokale) politiek?

Ook via hun Facebookpagina en Instagramaccount houdt Jong Apeldoorn de jongeren op de hoogte van alle ins en outs rondom de lokale politiek en de verkiezingen.

Burgemeester John Berends roept op

En dan ben je 18 en mag je voor de eerste keer gaan stemmen. Jong Apeldoorn vroeg burgemeester John Berends waarom je zou moeten gaan stemmen op 21 maart. Hij vertelt onder andere het bedrag dat de gemeenteraad jaarlijks uitgeeft. Spoiler: dit is een nogal groot bedrag! Wil je weten hoeveel? Kijk dan hier het gesprek met de burgemeester.

Jongeren in de politiek

Ook aan Apeldoornse jongeren die al actief zijn in de politiek is gevraagd hoe je als jongere invloed kan uitoefenen. In verschillende video’s vertellen jonge raadsleden waarom je als jongere moet gaan stemmen en wat je nog méér kan doen naast stemmen. Bekijk hier de eerste video

Keuzestress

Daarnaast En als klapper op de vuurpijl organiseert Jong Apeldoorn samen met Gigant op zaterdag 10 maart het jongerendebat Keuzestress in Gigant. Raadsleden van verschillende politieke partijen discussiëren over thema’s die jongeren aangaan. Ook het publiek komt aan bod om vragen te stellen aan de raadsleden. Het debat begint om 20:00 uur. Kom je ook?

Jong Apeldoorn is een initiatief van de gemeente Apeldoorn. Meer weten over Jong Apeldoorn en de gemeenteraadsverkiezingen? Check dan: https://jongapeldoorn.nl/gemeenteraadsverkiezingen

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *